Erzurum

"658 Eser" Sergisi İstanbul ve Antalya’da büyük ilgi gördü.

www.aras.tv

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) 658’den Günümüze Erzurum’un Manevi Şahsiyetler sergisi İstanbul ve Antalya’da büyük ilgi gördü.

İstanbul Ümraniye Cemil Meriç kültür merkezinde ayrıca Antalya Anfaş fuar alanında Erzurum tanıtım günlerinde  Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) 658’den Günümüze Erzurum’un Manevi Şahsiyetler sergisi  sergilendiğini ifade eden   Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nuri Toparlak , Abdurrahman gaziden Alvarlı Efeye İbrahim Hakkı Hazretleri  Hacı Fakirullah Bilgin hocaya 244 Erzurumlu bilim adamları aşıklar şairler mutasavvıflar mucedditler müştehitlerin yer aldığı serginin ilgi gördüğünü ifade eti.

 

Toparlak,” İstanbul Ümraniye Cemil Meriç kültür merkezinde ayrıca Antalya Anfaş fuar alanında Erzurum tanıtım günlerinde sergilendi Erihder Derneğimizin İçişleri bakanlığı İl sivil Toplum ilişkileri Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Geçmişten Geleceğe İrfana Yolculuk projemiz kapsamında 658 den Günümüze Erzurum Manevî Mimarları Biyografi Sergisi İstanbul Ümraniye Cemil Meriç kültür merkezi ile Antalya Anfaş fuar merkezinde tanıtım günlerinde sergilendi büyük ilgi gördü. Tanıtımını gerçekleştireceğimiz 244 şahsiyetle ilgili tablolarda, her bir şahsiyetin biyografileriyle birlikte tezhip sanatından esintilerini sunduk. Ayrıca Erzurum'un tarihi camileri, köprüleri, tabyaları tarihi yapıtlarla ilgili bir broşür ve 20 sayfalık bir dergi hazırladık. Dergilerde mekânların konumu bilgilerine ulaşabilmek adına kare kod uygulamasına başvurduk. Bununla beraber insanlara daha kola bilgi ve yol haritası noktasında yardımcı olmayı hedefledik.  Amacımız; sergimize iştirak edecek tüm katılımcılara şehrimizin değerlerinin bir nebze olsun tanıtabilmektir.”