Erzurum

Başkan Uçar'ın çalışma performansı dikkatlerden kaçmıyor

Başkan Uçar

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde aldığı 60.966 oy ve %69,53 oranla Yakutiye Belediye Başkanı seçilen Dr.Mahmut Uçar, başkanlık görevindeki 2. Yılını tamamladı.

Söz/Sercan Çetin- 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde aldığı 60.966 oy ve %69,53 oranla Yakutiye Belediye Başkanı seçilen Dr.Mahmut Uçar, başkanlık görevindeki 2. Yılını tamamladı.

Mahalli seçimlerden bugüne her katman vatandaşın sevgisini kazanan Mahmut Uçar,
 İkinci yılında gerçekleştirdiği tüm fikirlerin başkahramanı olan yakutiye sakinlerinin yanı sıra çalışma ekibiyle birlikte Hiçbir siyasi görüş, etnik yapı ve mezhep ayırmaksızın her yurttaşın kapısını çaldı.Kendisine oy veren yada vermeyen toplumun tüm kesimlerine teşekkür etti.
Belediyelerin normal çalışma şekline ilave olarak Pandemi sürecinde Başkan Uçar'lı Yakutiye Belediyesi,temizliğin yanı sıra AVM'lerde,Camilerde, iş yerlerinde ve  tüm kapalı ortamlarda hummalı bir dezenfekte işlemi uyguladı.
Hekim hassasiyetiyle koronavirüs sürecinde sık sık vatandaşları maske,mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet etti.
Son günlerde koronavirüs vakalarının artışı ve ramazan ayının gelmesiyle cami ve mescitlerde başlatılan bahar temizliğinin bir an önce tamamlanması için çalışma ekibine talimat verdi.Yakutiye ilçe merkezi ve 36 köyün tamamındaki camii ve mescitlerde dezenfeksiyon uygulaması yapılacak.

Kendisinin koronavirüs sürecinde ortaya koyduğu hizmetlerin yanı sıra seçimden önce verdiği vaadlerin kısa zamanda hayat bulması vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor.
Çünkü belediyede dinleyen bir yapı oluşturdu ve stratejik plan ile çalışmaya başladı.
Bölgesel talepleri yerinde inceleyen Uçar'ın başkanlığında Köylerde kadın ve çocuklar için sosyal alanlar genişledi.
Kırsalda yaşayan vatandaşlarınyaşam standarlarını yükseltmek için kolları sıvayan Uçar,ilçeye bağlı 5 mahalleye taziye evi,düğün salonu,kıraathane ve millet konutu kazandırdı.
Bu hizmetleri yaparken halkın ihtiyaçlarını referans aldı.Birlikte olmanın ortaya çıkardığı güç ile zorlukları aşabileceğimizi umudu yitirmememizi her zaman söyledi.
Çok iddialı bir söz söylemek gerekirse, ''Her şeyi en iyi ben bilirim'' bakışıyla otoriter bir yönetimle şehirleri yönetmek kolay değildir.
Gelişme büyüme demek daha fazla otorite daha fazla 'ben' demek değildir. Bugüne değin şehir adına yapılan proje ve çalışmalarda ''en iyi ben bilirim'' diyen bir Mahmut Uçar görmedim açıkcası.
Halkın yanı sıra konunun uzmanına danışan istişare eden bir belediye başkanı gördüm.
Bunlardı ilgimi çeken, tebessüm ettiren.
Çünkü yaşamın tüm alanlarında her mevkide makamda biraz daha sadelik biraz daha tevazu görmek istiyor insan.
İki yılda kendisi çok çalıştı, çaba gösterdi ama hafızamda daha çok yansıttığı tevazunun yanında yaptığı iyilikleri kaldı.
Onlara da bir başka yazı dizisinde değiniriz.
Kentimiz, yarimiz Erzurum olunca daha çok yazarız..
Kalın sağlıcakla..