Erzurum

Bayraklı'da Dünya Barış Anıtı atıl durumda ve içler acısı

Bayraklı

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Nafiz Gürman Mahallesi’nin üst taraflarında yaptırılan ve Başkan Cevat Durak’ın “prestij projem” dediği Dünya Barış Anıtı sahipsiz kaldı.

2006 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yeri Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilen, Dünya Barış Anıtı ile birlikte iki adet kafeterya, yeşil alan, 2 Temmuz Sivas ve 1 Mayıs Emek Anıtları ile otoparkı kapsayan 60 dönümlük alan, belediyeler arasında yaşanan bölünmenin ardından Bayraklı sınırlarında kaldı, Dünya Barış Anıtı ve rekreasyon alanı projesine 2006’da başlanmıştı.

Karşıyaka Belediyesi 3.5 milyon TL'ye mal ettiği anıtı, bedelsiz olarak Bayraklı Belediyesi'ne devredip, iki başkan konuyla ilgili protokol imzalamıştı.

Bayraklı Belediyesi'nin anıtı bıraktıkları yerden eksiklerini tamamlayarak güzelleştirmeye devam edeceğine emin olduklarını belirten Durak, "Kentsel dönüşüm ve yenileme projesi çerçevesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğüm 60 dönümlük alanı, kayalık olmaktan kurtardık ve İzmir'e dev bir simge kazandırdık. Gerçek değeri 20-30 milyon TL olan bir yeri, çok ucuza mal ettik.
 

Şimdi ise Dünya Barış Anıtı atıl durumda ve içler acısı bu duruma sosyal medyadan tepkiler yağıyor