Erzurum

Bursa Dadaşlar Derneğinin Düzenlediği Karakucak Güreşleri Nefes Kesti

Bursa Dadaşlar Derneğinin Düzenlediği Karakucak Güreşleri Nefes Kesti

BURSA DADAŞLAR DERNEĞİ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 18.KARAKUCAK VE ŞENLİKLERİ

Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 18.Karakucak güreşleri ve şenlikleri bu yıl da Hamitler parkı mesire alanında yapıldı.

Erzurum'un tarihine ve geleneğine ait herşeyin ziyaretçilerine sunulduğu şenlik alanında, gerek Bursa'dan gerekse il dışından gelen her katmandan vatandaşımız etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmaları,şehre dair türküler, Erzurum’un sahip olduğu değerleri ve geleneksel güreşleri, yemek, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerlerinin tanıtımı maksadıyla düzenlenen etkinlik kapsamında kurulan şenlik alanında Erzurum'a özgü kadayıf dolması,cağ kebabı, semaver çayı noktasında tüm kombinasyonlar bir araya getirilmiş.

4 Eylül Cumartesi günü muhteşem bir tören ile başlayan etkinliklerin 2. Günü kıyasıya karakucak güreşi izlendi Başpehlivanlığı Ali Rıza Kaya kazanarak şenlik pazar akşam sona erdi.

Başta Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kaya'ya teşekkür etmeden geçmeyeceğim.Zira kendisi halis niyeti,misafirperverliği ve hassaten ortaya koyduğu çalışma ile  bu şehre değer katma manasında iyi bir örnek ve rol modeli olduğunu kanıtladı.Kendisi ve yönetimi zora talip oldu.Zor olduğundan olsa gerek programla ilgili küçük çapta da olsa ışıkların yetersizliği de vardı.Ama gurbette böyle geniş kapsamlı bir şenlik düzenlemek hakikaten kolay bir iş değildir.Bilirizki zora talip olanlar ve başaranlar hem Hak nezdinde hemde halk nezdinde her zaman baş tacı edilmiştir.Ayrıca değerli Sanatçılarımız Kadir Yazcıoğlu ve Emre Karabıyık dostluk kurduğu için.Ve bunun yanı sıra Erzurumlulara hizmet etme sevdası adına gece gündüz çalışan dernek yönetimine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.