Erzurum

BURSA DADAŞLAR DERNEĞİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU KARA KUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

BURSA DADAŞLAR DERNEĞİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU KARA KUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Her yıl Bursa Hamitler Parkında Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilerek yapılan ve bu yıl ondokuzuncusu gerçekleştirilen Geleneksel Karakucak Güreşleri 25 - 26 Haziran Cumartesi ve pazar günü  yapıldı. İlk gün sanatçıların katılımı ile eğlenceler düzenlendi. Gece geç vakitlere kadar Erzurum’lular ve Bursa’lılar el ele hayalay çekerek eğlendi.
 

Oldukça çekişmeli geçen ve kıran kırana güreşlerin yapıldığı güreş festivaline güreş severlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Festivale, Bursa’lıların yanı sıra siyasi parti temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve dernek başkanları katıldı.

Karakucak güreşleri ağalık yarışında, güreş ağalığını bu sene kimseye kaptırmayan 135 Bin TL'ye alan isim Erdem Olgun oldu. Amacının ağalıktan ziyade genç sporculara  destek vermek olduğunu söyleyen Olgun her yıl yapılan bu güreş organizasyonuyla kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Baş pehlivanlığı kıyasıya mücadele eden güreşçilerden İbrahim Bölükbaşı aldı.

Dernek Başkanı Mikail Kaya;


Allah’a hamd olsun Bursa’daki hemşehrilerimizi birlik ve beraberliği tesis,kültürel değerleri yaşatma, ata sporumuz olan kara kucak güreşlerimize hizmet etme adına bu programı hazırladık şükürler olsun 18 yıl sorunsuz bitirdik şimdi 19. Programımızı yapıyoruz ikiyüzelliye yakın güreşçimiz katılacak.

Hiç ayrım yapmadan hemşehrimiz olsun yada olmasın geçen hafta  çocuklarımıza sünnet şöyleni yaptık, Bursa'nın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk ve olmaya yine devam edeceğiz,

Dernekçiliğin asıl önünde olan gelecek yeni nesilleri  pırıl pırıl yetiştirmek, gençlerimizi gelenek görenek ve kültürünü unutturmadan aktarmak, Bursa Dadaşlar derneği olarak güreşte dünyada ve avrupada derece alan gençler yetiştirdik , tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.