Erzurum

EGE BÖLGESİ ERZURUM DERNEKLER BİRLİĞİ FEDERASYON BAŞKANI SEÇİLDİ

EGE BÖLGESİ ERZURUM DERNEKLER BİRLİĞİ FEDERASYON BAŞKANI SEÇİLDİ

Türkiye’nin ilk hemşehri dernekleri federasyonu olan Ege bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonunun yapılan 7. Olağan Genel Kurulu sonrası başkanlığa Zakir Salmanoğlu seçildi.

 

Erzurum’lu hemşehri derneklerinin bir araya gelmesi ile yirmi  yıl önce kurulan ve Türkiye'nin ilk hemşehri dernekler federasyonu olan Egebölgesi Erzurumlular Dernekler Federasyonunun 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Konak Belediyesi toplantı salonunda yapılan genel kurulda Zakir Salmanoğlu ile Mustafa Cihanbeylerde yarıştı. Yapılan seçim sonrası geçerli oyların Mustafa Cihanbeylerde 235 alırken, Zakir Salmanoğlu 332 oy alarak  başkanlığa seçildi.

 

Seçim sonrası konuşan Zakir Salmanoğlu kongreye Erzurum’luların büyük bir ilgi gösterdiğini ve kongrenin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, "Federasyonumuzun misyonu, milli birlik ve beraberliğimiz çerçevesinde tüm Erzurumluları bir çatı altında toplamak ve Erzurum’a ve Erzurumluya sahip çıkmaktır. Globalleşen dünyada yerel, kültürel ve toplumsal değerlerde dejenarasyon hızla olmaktadır. Bu çerçevede yerli ve milli kültüre sahip çıkmak gerekir. Bizi biz yapan, bizi başka milletlerden faklı kılan bir milli kültürümüz var, örfümüz var, ananelerimiz var. Biz örfümüze, kültürümüze, tüm değerlerimize sahip çıkarak nesilden nesile aktarmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde ekonomisinden eğitimine, sağlıktan istihdam alanlarına kadar Erzurumumuzun temel problemlerini masaya yatırarak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği yaparak tüm siyasilerimizle, bürokratlarımızla taşın altına elimizi koyarak akademik çalışmalar yapacağız" dedi.


Kurucu Genel Başkan Muzaffer Okumuş genel kurula hitaben veda konuşması yaptı bir çok Dernek Başkanı hizmetlerinden dolayı Kurucu Başkana plaket taktim etti.



ZİYA KÖKSAL BATU
31.01.2022 04:37:11
Bu hikaye değişmez...bu beyefendi birine çok benziyor ama kime düşünün bakalım kime ...!Bugün erzurum izmirde son şansınıda kaybetti kaderini değiştirirmi diye bekledim ama değiştiremedi .yine devam bir devir kapandı yine aynı devir devam ;yani devam okey oynamaya...

Canan alime kocaman
31.01.2022 10:56:28
Tebrik ederim baskanimizi konusmasi gercek dogunun incilerinden biri erzurumun gercek vatansever evladinin yureginden dokulen ozanin ozlu nameleri gibi kardeslik birlik kultur diyor ve kardesligimiz daim diyor kendisini tebrik ederim rabbim yollarini acik etlesin