Erzurum

Erbaş Gençlerle buluştu

Erbaş Gençlerle buluştu

Erzurum İl Müftülüğü ile Atatürk Üniversitesi ortaklığında, Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen

Erzurum İl Müftülüğü ile Atatürk Üniversitesi ortaklığında, Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa; Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, DİB Yayınları Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, DİB Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile kurum yöneticileri, STK temsilcileri, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu program, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Muhammed Fatih Uyanık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Rektör Çomaklı: “Çalışmalarımızın Merkezinde Daima ‘Bilgi’ Yer Almıştır”

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “Bilgiden Bilince” konulu söyleşi vesilesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülke yükseköğretimine 65 yıldır hizmet eden, önemli bir geleneğe ve büyük bir tecrübeye sahip olan, kurulduğu günden bugüne kendini akademik ve bilimsel mükemmelliğe ulaşma çabaları ile tanımlayan Atatürk Üniversitesinin bölgenin göz bebeği olduğunu ifade ederek: “Ülkemizin geleceği olan üniversitemizde, özverili yönetim kadromuz ve donanımlı akademisyenlerimizle birlikte yürüttüğümüz ve vizyonumuzun gereği olan “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm” çalışmaları sonuçlanmış ve üniversitemiz artık bir Araştırma Üniversitesi olma statüsü kazanmıştır. İfade etmeliyim ki bu süreçte iman ve irfanın eşlik ettiği “bilgi” her zaman olduğu gibi çalışmalarımızın merkezinde yer almıştır” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi İlmin Aydınlığında Buluşturmaya Devam Edeceğiz”

Dinin fonksiyonel olmasının öneminin gün geçtikçe arttığını belirten Rektör Çomaklı: “Bu bağlamda özellikle çocuklarımız ve genç neslin inşasında İslâm dininin ön gördüğü dünya görüşünün bir bütünlük içinde ortaya konması, bilgi yöntemleri ile işlenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu da ancak sağlıklı bir şuur, öz bilincin tesisi ve milli-manevi değerlere sahip çıkmakla mümkündür. Bu değerleri muhafaza etmek ve gençliğimizin inşâ ve ihyâsını sağlamak noktasında her daim destek aldığımız, gayretleriyle bizlere güç veren ilimiz müftülüğüyle etkin iş birliğimizin sonuçlarını olumlu bir şekilde alıyoruz. Yarınlarımızı, yani geleceğimizi inşa ederken, gençlerimizi Kur’an’ın ve onu tebliğ eden Sevgili Peygamberimizin ahlakıyla, ilmin aydınlığında bilgi ve etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğimizi buradan ifade ediyor, programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.