Erzurum

İZMİR BAYRAKLI ERZURUMLULAR SOSYAL VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ŞÖLEN DÜZENLEDİ

İZMİR BAYRAKLI ERZURUMLULAR SOSYAL VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ŞÖLEN DÜZENLEDİ

İzmir Bayraklı Erzurum'lular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği etkinlik düzenledi

Geceye İzmir'deki Erzurumlular ve Dernek üyeleri yoğun katılım gösterdi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başladı, Bayraklı Erzurumlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneğinin yapmış olduğu faaliyetler slayt gösterisi ile devam etti.


Dernek Başkanı Fatih Aksakal konuşmasında ; Protokolu selamladıktan sonra, Erzurum'dan Ege Bölgesine göç etmiş Erzurum'un kültürünü örfünü adetini töresini yaşatmaya ve yaşamaya çalışan tüm Erzurumlu hemşehrilerimiz Bayraklı Erzurum kültür şölenine hoş geldiniz. Bayraklı Erzurum'lular derneği olarak, Ege Bölgesi Erzurum'lular Dernekler Birliği Federasyonu çatısı altında tüm derneklerimizi bu gibi organizasyonlarda birlik ve beraberliğimizi dernek üyelerimizin diğer dernek üyeleri ile kaynaşmasını diğer dernek kurumlarına yansıtacağına daha güzel olması için pratikte değerlerimize değer katması için biz bu işi başlattık umarım devamı geleçektir dedi.

Ege Bölgesi Erzurum'lular Dernekler Birliği Federasyon Başkanı Zakir Salmanoğlu konuşmasında; haziruna selamlamadan sonra, Bayraklı Erzurumlular derneğinin düzenlemiş olduğu şöylene hoş geldiniz. Cumhuriyetin Kurulduğu şehir, yani istiklal kongresinin yapıldığı şehrin mensuplarıyız bizler Erzurum'lulukla ne kadar övünsek azdır. Tarihimize baktığımızda Allah Erzurum'a büyük bir sorumluluk yüklemiş, Türkiye'nin çimentosu sorumluluğunu yüklemiş, bununlada yetinmeyip Türkiye Cumhuriyetinin yani kurtuluşumuzun şehri olan İzmir'de dünyanın incisi İzmir'de yaşamayı Allah bize nasip etmiş yani İstiklal kongresinin yapıldığı şehrin mensuplarıyız, bağımsızlık elde edilmiş, ondan sonra iktisat kongresinin yapıldığı şehirde İzmir'de yaşamayı Allah nasip etmiş, bizler bu iki kültür arasında köprü olmayı başarmışız gönül köprüsü olmayı başarmışız dedi. 

Gecede Erzurum Kadın Barları, Erzurum bar ekibi ve sanatçılar renkli eğlenceli anlar yaşattılar