Erzurum

İzmir Erzurum Tortumlular Derneği, geleneksel piknik şölenini düzenledi

İzmir Erzurum Tortumlular Derneği, geleneksel piknik şölenini düzenledi

Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi.

İzmir ErzurumTortumlular Derneği, düzenlediği piknik şöleniyle Erzurumluları bir araya getirdi. Ailelerin ve çocukların da katıldığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Erzurumlu ses sanatçıları Sertaç Ünal ve Mustafa Özden'in türküleriyle coşup halaylar çektiler.

Kemalpaşa park orman piknik alanında düzenlenen etkinliğe, İzmir ve çevresinde yaşayan Erzurumlular yoğun katılım gösterdi. Açık havada yapılan ve geleneksel hale gelen şölende Erzurum'un geleneksel tatları sunulurken, farklı aktiviteler gerçekleştirildi. Etkinliğe, Ak Parti  İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya,  Eshot Genel Müdür Yardımcısı Kerim Özer, Erzurumlular Dernekler Birliği Başkanı Zakir Salmanoğlu ve Yönetim Kurulu, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Yaşar Güzel, siyasi parti ilçe başkanları ve Erzurumlular dernek başkanları katıldı.

İzmir Erzurum Tortumlular Dernek Başkanı Ekrem Petek konuşmasında; 

Sadece bir konuya değinmek istiyorum bu yıl asrın felaketini yaşadık Rabbim birda böyle afetler bizlere yaşatmasın, dernek olarak 22 gün maraşta gönüllü olarak görev aldık derneğimizin yönetimine üyelerine teşekkür ediyorum. Maraşta şunu gördüm stk lar yaşamalı yardımlaşmalı biz birbirimize muhtaçlığımızı gördüm Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, yardımlaşmadan uzak durmayalım dedi.

Dadaşların alanı doldurduğunu belirten ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Zakir Salmanoğlu, Bu coğrafyaya da Erzurum'un geleneğini göreneğini taşıdık "Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonluğumuza bağlı İzmir Erzurum Tortumlar Derneğimizin düzenlemiş olduğu muhteşem bir piknik şölenindeyiz. Gerçekten alan çok kalabalık. On binler ve Erzurumlu dadaşlar bugün burayı doldurmuşlar. Yaşadığımız bu coğrafyaya da Erzurum'un geleneğini göreneğini taşıdık ve sahnelemeye çalışıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu şenliklerimiz devam edecek"  dedi.

"Dünyada kültür zenginliği olan ülkelerin başındayız"

Kültür çeşitliliği açısından zengin bir ülke olduğumuzu söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya da, "Felsefemde ırk, dil, din, cinsiyet, mezhep, memleket yoktur. Bana göre iki insan vardır. Bu iyi insan ve kötü insandır. Dünyada en kültürlü, kültür zenginliği olan ülkelerin başındayız. Karadeniz  Doğu Anadolu, Ege, Trakya hepsi farklıdır. Hep ayrı kültürlere sahiplerdir ve o kültürle gurur duymamız lazım bizim. Herkese mutluluklar diliyorum. İyi bir şekilde bir gün geçirmelerini diliyorum. Biz her zaman sivil toplum örgütlerinin yanındayız" şeklinde konuştu.

AK parti  İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Bugün burada hep beraber bütün Ege Bölgesi'nde İzmir'de yaşayan Erzurumlular olarak yılda birkaç böyle büyük şölenler adı altında bir araya geliyoruz. İzmir'de 400 bini aşkın Erzurumlu nüfusu yaşıyor. Bu organizasyonda emeği geçen dernek başkanlarımıza, federasyon başkanlarımıza ve katılım gösteren herkese ben şükranlarımı arz ediyorum. Herkese hayırlı eğlenceler diliyorum" açıklamasında bulundu. 

Bursa'dan piknik şölenine katılım sağlayan Bursa Erzurum Tortumlular Dernek Başkanı  Yücel Gözaydın Başkan Ekrem Peteğe hediye taktim etti.

Geçen yıl meydan ağası olan Mikail Aslan Meydan ağalığını Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Zakir Salmanoğlu'na devretti.