Erzurum

İZMİR KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONUNDA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

İZMİR KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONUNDA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

İzmir Kars Ardahan ve Iğıdır Dernekler Federasyonu depremin ilk gününden bu yana kriz merkezi oluşturduğu Federasyon binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

Kars Ardahan ve Iğdır Dernekler Federasyonu 6 Şubat’taki “Asrın Felaketinde” hayatını kaybeden hemşehrileri için İzmir’de Çayırbaşı derneğinde taziye programı düzenledi.  Programa Kars Ardahan ve Iğdırlılar katıldı .

Asrın felaketinde sadece yakınlarını değil evlerini de kaybederek İzmir’de geçici olarak yerleşen hemşehrileri de programda yerini aldı. İzmir Buca’da Çayırbaşı Derneğinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erol Güneş deprem kurbanlarına rahmet diledi. Depremin acısını derinden yaşadıklarını belirten Güneş, felaketin ilk saatlerinden itibaren Federasyon da kurdukları kriz masası ile deprem bölgesine el uzatamak için çalıştıklarını vurguladı.

Federasyon Başkanı Çetin Demir; “Felakette hayatını kaybeden hemşehrilerime ve vatandaşlarımıza  Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Tüm hemşehrilerimizin yaşanılan felaket sonrası  cenazeleri defin işlemi sonrasında yakınlarının taziyesini yapmadan çeşitli illerdeki akrabalarının yanına gitmek zorunda kaldıklarını biliyoruz. Bu yüzden hayatını kaybeden tüm hemşerilerimiz için bir taziye programı düzenlemek istedik. Depremin tüm yaraları sarılana kadar Federasyon olarak depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi