Erzurum

İZMİR OLTULULAR DERNEĞİ OLTUNUN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 106. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

İZMİR OLTULULAR DERNEĞİ OLTUNUN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 106. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

İzmir Oltulular Derneğinden kurtuluş gecesi ve iftar yemeği düzenledi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı 
İlk konuşmacı İzmir Oltulular Derneği Başkanı Eyüp Macit konuşmasın da ; protokolu selamladıktan sonra, programa katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi, 


Ege Bölgesi Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Zakir Salmanoğlu ; Oltu ilçemizin 106. Yılını kutlamak üzeri bir araya geldik, bu etkinliği düzenleyen derneğimiz Başkanına ve yönetimine tüm katılımcılara teşekkür ederim, biz Dadaşlar yıllarca bir çok işkala uğramış sonra en zor günlerde bile kendi küllerinden yeniden ayağa kalkıp şahlanmıştır dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Porf.Dr.Ahmet Toksoy Oltu’nun kurtuluş tarihçesini anlattıktan sonra, İmam hatip Erkan İpek Kuran tilaveti okuyup aziz Şehitlerimiz için dualar edildikten sonra yine İmam hatip İsail Doğru Gazel ve kaside okuduktan sonra  İmam hatip İbrahim Alpkılıç akşam ezanını okuması ile oroçlar açıldı. 



 

Ezanın okunmasıyla yemeğe geçildi. İftar yemeğine yerel seçimlere az bir zaman kala tüm parti temsilcileri Erzurum Dernekleri Başkanları yönetimleri çok sayıda davetli ve Oltulu katıldı.