Erzurum

İZMİR’DE ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARI HESAPLARA YATTI

İZMİR’DE ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARI HESAPLARA YATTI

BURSALI: MART AYINA İLİŞKİN OLARAK HAK SAHİPLERİNE YAKLAŞIK 1.150 MİLYAR TL AKTARILDI

“ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZI HAYATA EKTİN KATILIMLARINI SAĞLIYORUZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile mart ayına ilişkin yaklaşık 1 milyar 150 milyon tutarındaki yaşlılık aylığı ve engelli aylıklarının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

Bursalı, kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları kapsamında mart ayı içerisinde İzmir’de 275 bin 875 kişiye 642 milyon 147 bin TL. yaşlılık aylığı, 219 bin 632 kişiye de 506 milyon 93 bin TL engelli aylıklarının yatırıldığını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata etkin olarak katılımlarını sağlamak amacıyla kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiğini söyleyen Bursalı, “Geliştirilen bu programlar sayesinde hiçbir vatandaşımız kendini geride bırakılmış hissetmiyor. AK Parti olarak bizim sosyal yardım konusuna hep hak temelinde baktık. Bu bakış sayesindedir ki vatandaşlarımızın içinde bulundukları durum nedeniyle dezavantajlı konumda kalmamalarını sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Bakanlığımız, günün koşullarına ve ihtiyaçlara uygun yeni programlar da geliştirmeyi sürdürüyor.” ifadalerini kullandı.