Erzurum

İzmir’de Narmanlılar Derneği’nden görkemli açılış

İzmir’de Narmanlılar Derneği’nden görkemli açılış

Bayraklı Narmanlılar Derneği resmi açılışını yaptı. Milletvekillerinden gazetecilere, işadamlarından sivil toplum kuruluşu yöneticilerine kadar her zümreden kişilerin bir araya geldiği açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

 

Açılış törenine;

Milliyetçi Harekat Partisi İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Milliyetçi Harekat Partisi İl Başkanı Veysel Şahin, Ak Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, ERİSAD Başkanı Hikmet çelik,  Ege Böl.Der.Fed.Başkanı Zakir Salmanoğlu  , İş İnsanı Mustafa Cihanbeylerde ile siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış öncesi misafirlere yiyecek ve içecek ikram edildi. Erzurum yöresine özgü halk müziği ile misafirler karşılandı. Erzurum Narmanlılar  Derneği’nin açılış kurdelesini Milletvekilleri STK temsilcileri kesti.

Narmanlılar Dernek Başkanı Necmettin Akdemir konuşmasında;

“Derneğimiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hemşerilerimizin sesi olmaya devam edecektir. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ile birlikte hemşerilerimizin sesinin en güçlü şekilde duyulması için bütün heyecanımız ve enerjimiz ile çalışacağımızı bilmenizi isterim. Günümüzde insanların oluşturdukları sosyal ilişkileri onların kimliklerinin önemli bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaç sivil toplum kuruluşlarının önemini artırmıştır. Sivil toplum örgütlerinin toplum ve insan hayatında oynadığı rolden yola çıkarak talip olduğumuz bu görevle öncelikle hedefimiz hemşerilerimizin Ege bölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatabilmektir. Ayrıca bu kültürümüz ile adetlerimizi bizden sonrası genç nesillerimize aktarabilmek en kutsal görevimizdir. Bu kurmuş olduğumuz derneğimiz ile birlikte kültürümüzü nesilden nesle aktaracağımıza, yaşatacağımıza canı gönülden inanıyorum. Çünkü bir milleti ayakta tutan o milletin dini ve kültürel değerlerinin bozulmadan nesilden nesle aktarılması ile gerçekleştirilebilir. Biz de bunu gerçekleştirmek için bu yola baş koymuş bulunmaktayız. Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Bizleri kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun” ifadelerine yer verdi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu;

Bir milleti millet yapan değerler var. Başta dini değerler, milli değerler, gelenekler, örf ve adetler; işte bizi biz yapan, Türk milletini gerçekten de özünde dünyanın en kaliteli, dünyaya öncü olabilecek bir millet yapan bu değerlerin hepsine mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.