Erzurum

Kocaeli Erzurumlular Derneği’nde yapılan genel kurulda Tek Liste

Kocaeli Erzurumlular Derneği’nde yapılan genel kurulda Tek Liste

Kocaeli Erzurumlular Derneği’nde genel kurul heyecanı yaşandı. 15 dönemdir Kocaeli Erzumlular Derneği Başkanlığı görevini yürüten Avni Gözütok, Derince’de bulunan dernek binasında gerçekleşen genel kurulda tekrar aday oldu. Gözütok’un tek aday olduğu kongreye, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye İstihdam Ofisi Başkanı Öztekin Kaşukci, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, AK Parti Derince İlçe Başkan Yardımcısı Recep Çiçek, Kocaeli Mardinliler Dernek Başkanı Ekrem Güneri, Kocaeli Şanlıurfa Dernek Başkanı Ahmet Ceylan ve dernek üyeleri katılım gösterdi. Kongrenin Divan Başkanlığını Süleyman Toktaş, katip üyeliklerini ise Abdullah Yıldırım ile İbrahim Yeşilyurt gerçekleştirdi.
“BİNAMIZI KAZANDIRDIK”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok; “Derneğimiz 1993 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana hep derneğin içinde yer aldım. 1 milyona mal olan dernek binamızı aldık ve yeniledik. Faaliyet yapıyoruz ama derneğin yerinin olması önemli. Kongremizi de binamızda yapıyoruz. Dünyada pandemi süreci yaşadık. Bzi bu süreçte 5 ay yasaklardan dolayı kapalı kaldık. İhtiyacı olan vatandaşlara gıda yardımında bulunduk. Ramazan Ayı’nda 500 hemşerimize gıda yardımında bulunduk. Ata sporumuz olan cirit şöleninin gerçekleştirdik. Sahadan hiç ayrılmadık.
“ERZURUMLULARI DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM”
Kocaeli’de 180 bin Erzurumlu yaşıyor. Üyelerimiz bize siyasetin neresindeyiz diye soruyorlar. Kocaeli’de yaşan Erzurumluları daha iyi değerlendirmemeiz lazım. Dadaşlar, insanları baş tacı yapar. Siyasi partilerin derneğimizden yönetici istemesinden memnun kaldık. Bu konuda Erzurumluları yönetiminde değerlendiren MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt’a teşekkür ediyorum. Ayrı bir teşekkürü de belediye başkanımıza yapmak istiyorum. Kendisi her platformda yanımızda oluyor. AK Parti Derince İlçe Teşkilatı’na da teşekkür ediyorum” dedi.
“AVNİ BAŞKAN ÖNEMLİ HİZMETLER YAPIYOR”
Gözütok’un ardından konuşan MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt; “Bu salonda Palandöken gibi yüce gönüllü insanları, Nene Hatun’un kahramanlığını gördük. Avni Başkan çok önemli hizmetler yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Biz de partimiz olarak her daim Erzurumluların yanında olacağız. Sizin içinizden birisi MHP Kocaeli İl Başkanı. Genel kurulunuz hayırlı olsun” dedi.
“DOLAR İLE TESLİM ALMAK İSTİYORLAR”
Kongrede son olarak konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; “Sivil toplum örgütleri, toplumu oluşturan kesimler. Doğdumuz yerden doyduğumuz yere geliyoruz. Kültürümüz önümzüdeki kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Siyasi partiler, hemşehri derneklerini tabi ki değerlendirecek. Ama herkes bunu istiyor. Bu konuda çoğunluğa bakmak lazım. hayırlı olmasını diliyorum. Çok pahalı topraklarda oturuyoruz. Bugün değil, 100 yıl önce de böyleydi. Bizi terör ile FETÖ ile teslim almak istediler ama başaramadılar. Şimdi dolar ile satın almak istiyorlar ama yine başaramayacaklar. Bu ülke bizim. Önce vatan. Vatan olmadıktan sonra ben belediye başkanı olmuşum, neye yarar? Kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Avni Gözütok’un Yönetimi
1-Avni Gözütok
2-Doğan Şimşek
3-İbrahim Yeşilyurt
4-Emre Kaya
5-Cengiz Çalışkan
6-Osman Nuri Koçak
7-Erdal Kökçam
8-Muhsin Kaya
9-Bayram Yıldırım
10-Necmettin Uçar
11-Yavuz Selim Aydın
Denetim Kurulu
1-İsa Balcı
2-Hasan Aydın
3-Adem Özcan