Erzurum

MEMLEKET Partisi İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz:Basın Mensupları ile Bir araya geldi

MEMLEKET Partisi İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz:Basın Mensupları ile  Bir araya geldi

MEMLEKET PARTİLİ OĞUZ: MEMLEKET BİZİ ÇAĞIRIYOR

Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada geleceğin 10 yılında 4 önemli krizi öngörerek “Su, enerji, ilaç ve sağlıklı gıda konusunda önümüzdeki 10 yılda sıkıntı olacak” dedi.

Özel bir otelde gazetecileri ağırlayan Memleket Parti İzmir adayları kısa tanımının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz, ülkenin ekonomik kaygılarına işaret ederek “Türkiye son 22 yıldan beri aynı hükümet tarafından yönetiliyor ve ancak gelmiş olduğumuz son durumu hep birlikte değerlendirelim. Adalet sistemi rafa kaldırıldı, yargı adaletin içine sandalye kurdu oturdu ve yargının üzerinde siyasetin kılıçları dolaşıyor. Türk mahkemeleri olan güven yok edilmiş. Ekonomik olarak ‘faiz sebep enflasyon sonuçtur’ anlayışı Türkiye ekonomisi çökerterek alt üstü etmiştir. Çiftçilerimiz yok sayılmış, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızı yarınlara hazırlayan eğitim sistemimiz tarikatlara teslime edilmiştir” dedi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla alım gücünün zorladığının altını çizen Cüneyt Oğuz, “Mazot 45 lira, önümüzdeki günlerde ramazan pidesinin fiyatı ise 18 TL oldu. Dolar 23 lira olmuş ve tüm bu sıkıntılar ile seçime gidiyoruz. 31 Mart’taki yapılacak yerel seçim öncesinde hükümet tablosu bunu gösterirken bugün de bu alanda alternatif olmaya çalışan ve bizim de içerisinde olduğumuz bir muhalefet kesimi var. Ana muhalefet ise kurultay ile genel başkanlarını seçerek umutla takip edilen bu değişimde işler maalesef mevcut durumdan daha da kötü oldu. 100 yıllık Türkiye Cumhuriyet’in başına geçen birkaç kişi bu partiyi özelleştirip aile biçimine, dost ve kafa kol ilişkileriyle yürüyor” dedi.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay’a yönelik eleştiriler sunan Oğuz, “İzmir’de birçok başarılı belediye başkanlarımızın kurultay hesaplaşmasıyla tasfiye edildiğini görüyoruz. Açık ara en başarısız ve göz bebeği Karşıyaka’nın hiçbir şekilde çöpleri toparlayamayan, 2 bin 300 kişiyi istihdam ederek onların maaşını ödeyemeyen ve başarısız olmuş belediye başkanını ödüllendirerek İzmir Büyükşehir Başkan Adayı gösteriyorlar. Kurultay’daki başarılı olup olmamasına bakmaksızın İzmir’e aday gösteren zihniyet, kendisine destek olanı ödüllendirmiş ama 4,5 milyonluk İzmirliyi de cezalandırmıştır. Sadece Türkiye’nin değil İzmir’de yaşayanların her zaman sağduyulu ve düşünerek hareket ederler. Karar alırken doğruları ve gerçeklere bakarak karar verirler. Artık değerli arkadaşları ‘ceketimi assam seçimi kazanırım’ mantığıyla İzmir’de aday belirleme süreci bitmiştir. Bu İzmirlilerle dalga geçmekten başka bir şey değildir. Bunun için önlem alınmalı ve her seçim, bu seçim otoyoldan önceki son çıkış anlayışıyla seçmenleri iki parti arasında sıkıştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Burada da ben üçüncü bir seçenek sunuyorum” dedi.

10 YILLIK 4 KRİZ

Başkan Adayı Oğuz, “10 yılın 4 tane krizini öngördük. Özellikle su, enerji, ilaç ve sağlıklı gıda konusunda önümüzdeki 10 yılda sıkıntı olacak. Bu sebeplerden de bu projeler ve planları önümüzdeki 10 yıllara taşıyacak rekabetçi ve strateji sağlayacak projelerdir. Tahtalı Barajı’ndaki güneş panelleriyle enerji üretimi sağlayarak barajdaki buharlaşmayı kısmi olarak düşürecek ve tasarruf sağlayarak da belediye bütçesine katkı sağlayacağız. Bu çalışma ise vatandaşın faturalarına indirimle yansıyacak” dedi.

Yüzeysel olarak projelerinden bahseden Oğuz, “Akılla, adaletli ve ahlaklı bir şekilde yöneteceğiz. Dürüst, demokrat ve denetlenebilir bir belediyecilik olacak. Kentimizi yeşil ve denizlerimizi mavi ile yöneteceğiz. Depreme karşı hazırlıklı bir belediyecilik sunacağız. Kent yoksulluğuyla mücadele ederek en büyük mücadelemiz kent yoksulluğuyla mücadele edeceğiz. Erişilebilir ve eşit bir engelsiz İzmir yapacağız. Yapay zekayı sadece bazı bilgileri toplayıp ve derlemek için kullanacağız. Yani yapay zeka ile büyükşehir belediyesinin genel müdür ve demokratlarını atamayacağız, bunun için de kenti organik zekamızı kullanacağız” dedi.

 

KÜLTÜR SANAT

Oğuz, Kültür sanat tarihine de işaret ederek “Kültür sanat ve tarih belediyeciliği yapacağız.  Kentsel dönüşüm en önemli unsurlardan biridir. Yumak olmuş büyük sorunlar var. Bildiğiniz gibi İzmir deprem bölgesi ve 4 yıl önceki depremde ve Hatay merkezli bir depremle ülkemiz büyük acılar yaşadı. Bizler de bunun içn depremleri engelleyemeyiz ama bununla yaşamayı becerebiliriz. Depreme ve doğal afetlere hazırlıklı olmayı düşünüyoruz” dedi.

TRAFİK SORUNU

Oğuz, şunları söyledi:

“Trafikte yıllardan beri özellikle metropol ve bazı saatlerde trafik kilitleniyor ve zaman kaybı oluyor. Bizler ise alternatif yollar ile mevcut yolları yeraltı yer üstü yollarıyla ve battı çıktılar ile metropolün merkezi yerlerindeki rahatlamayı oluşturacağız. Bundan 6-7 yıl önceki yapılmaya başlanan akıllı trafik sistemini bir an önce ivedikle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bir türlü işleme alınmadı ve atıl durumda. Deniz trafiği İzmir’in olmazsa olmazı ve deniz trafiğinin ise İzmir’e faydalı ve raylı sisteminin de güvenli olmasını sağlayacağız. Aktarma merkezlerinizde aşağı çekeceğiz.”

KÖRFEZ TEMİZLİĞİ

“Bunun dışında körfez temizliği çok önemli. Yüzün üzerinde projelerimiz var. Bunların hepsini burada özetle anlatacağım. Temel sorunlarını ve değiştirebileceğimizi ana hatlarıyla anlatıyorum. Sizlerle farklı yerlerde detaylı anlatacağız. Körfez ise önemli bir konu. Gelen her belediye başkanı körfezi temizleyeceğini söyler. Körfez’deki kendi kendini temizlemesini sağlayacağız bir yatırım düşünüyoruz. Aynı şekilde körfez kirliliğine sebep olan ve Poligon ile Bostanlı derelerinin ıslah edilmesi, dere yatağının genişletilerek önemli olması düşüncesindeyiz. Yağmur sularının birikintisine de toplama kanallarıyla düzenleneceğiz.”

BASMANE ÇUKURU

“Basmane çukuru sorununu ise yeraltından Kültürpark’a bağlayacağız. Nostaljik bir hale getirerek eski pavyonlarla ve sanatçılarla birlikte Türkiye’ye gelecek farklı insanların gezmeye ve görmeye imkanı sağlayan bir sanat merkezi olarak Türkiye’nin hizmetine sunacağız. Öte yandan diğer kalan 11 ayının da bu alanda önünü açacağız.”

NATO

“Şirinyer NATO’dan sahile kadar olan Yeşildere vadisi, TOKİ, Bakanlık, merkez belediye ile düzenlenmesi ve rekreasyon alanına getirilmesine öncülük etmeye çalışacağız. Bu alan İzmir’de 1970’lerden beri kanayan yarası olmuş. Deri atıklarıyla bölge görsel kirliliğini sürdürüyor. Oradaki bina sahiplerini de mağdur etmeden bunu çözeceğiz.”

KADIN VE ÇOCUKLAR

“Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar alanında projelerimiz ise, tüm mahallelere kreş açarak çalışan kadınların hayatına bir nebze dokunmak en büyük dileğimiz. Her ilçede bir gençlik merkezi ve spor kompleksi yapacağız. Kadın sığınma evleri de en büyük sorun İzmir’de. İlçelerdeki ihtiyaçlarını karşılayacak derecede tespit edilmiş bazı ilçelerimizde hayata geçireceğiz. Tarım ise stratejik sektörde çok önem taşıyor. Sağlıklı gıdaya erişim bu tarım çalışmalarına el atıyoruz. İzmir Osmanlı’da tarımın başkenti. En kıymetli ve verimli topraklara sahip. Son dönemde rant ekonomisi betonlaşma ve binalara geçit vererek tarım arazilerini ele geçirmektedir. Bunların önüne geçirmeyi düşünüyoruz. Bu alanı korunması için çiftçilerin de tohum, ilaç fide desteği sağlayacağız. Malların dağıtımında da destek olup kooperatifleşmeyi destekleyeceğiz. Ziraatçilerin en büyük sorunu finansman desteğini sağlayacağız.”

LİSANLI DEPOCULUK

“Üretici mağdur olurken aradaki tüccar üreticiden daha fazla para kazanır. Bu lisanslı depoculuk dediğimiz ve dünya ülkelerinde kullanılan ve tarım ekonomisi gelişen ülkelerde lisanlı depoculuk çiftçilerin ürünlerini depolarına koyarak tahvil üretirler ve bu tahvillerini alarak devlet bankasında güvence teminat ile uygun fiyattan kredi kullanıp güncel ihtiyaçlarını çözer. Bu yöntemin özellikle bölgemizde uygulanmasını büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

FİNANSAL KAYNAK

“Çevrecilik anlayışımız İzmir’den geçmişten gelen mirasını korumak ve kollamak gelecek nesillere aktarmak için tarihi restorasyonlarını da dağlayıp tarihi dokularını koruyacağız. Bunu da turizme kazandıracağız. Bergama, Kemeraltı, Selçuk’a kadar turizm hizmet ağına oluşturulmasını sağlayacağız. İzmir’i dünya kenti haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu projelerin hepsi de kaynak gerekiyor. Bu kaynakları ise, finansmanı ve uygulanmasını herkesin güvendiği idari olarak ve mali olarak disiplin altında çalışan bir İzmir Büyükşehir Belediyesini hayata geçireceğiz.  Büyükşehir belediyesini itibarını uluslararası düzeyde saygınlık kazandıracak duruma getirmeli ve uluslararası finans piyasanda İzmir büyükşehir belediyesi tahvillerini ve yatırımcıların tercih etmesini sağlayacak. Bundaki amaçla tahvil ihraç ederek çözen ve buradan kastedilen finansal kaynaklarla şehirlerin sorunlarını gideren bir belediye haline getireceğiz.”

18 ADAY

“18 belediye başkan adayımız var. Hepsi iddialı adaylar ve hepsi de sahalarda çalışıyor. 8 tane ilkemiz var, bunlardan başında Atatürk geliyor ve Atatürk ile sorunları olanlarla aynı çizgide değiliz. Çevre ve doğaya, çocuklara, kadınlara karşı duyarlı ve pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu düşünceye sahip tüm seçmenlerimizi Memleket Partisi’ne davet ediyoruz. Türkiye çapında 100 bine yakın üyesi vardır ve kuruluşunun 3. yılını henüz tamamlamadı. Yeni rejim ise çift kutuplu, karşıt görüşlerine yönelik siyaset çizgisi belirliyor. Bugün itibarıyla kesinleşiyor ve burada bildiğiniz Güzelbahçe belediye başkan adayının CHP’nin itirazıyla il seçime taşındı. Adaylığın düşmesine karar verildiği ve Ankara’daki yüsk’ye taşıdır ve kararı onayıp herhangi bir değişiklik yapmadı. Adayın düşmesiyle zaruri bir değişiklik yaptık. Eşini de son dakika olarak belediye başkan adayı olarak gösterdik. Aynı proje ve çalışmalarla devam ediliyor.”

 

7/24 CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN