Erzurum

Merakla beklenen sosyal konut projesinde ilk kuralar 7 Kasım'da Şırnak ve Ardahan'da çekilecek

Merakla beklenen sosyal konut projesinde ilk kuralar 7 Kasım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

sosyal konut projesinde ilk kuraların 7 Kasım'da Şırnak ve Ardahan'da çekileceğini açıkladı. Kurum, "16 Kasım'a kadar 12 ildeki 22 bin 57 konutun kura çekimi tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular pazartesi gün sona ermişti. Yoğun katılımın olduğu projeye 8 milyon insan başvurmuş, ancak bunların 5 milyonu geçerli sayılmıştı.

16 KASIM'A KADAR 12 İLDEKİ KURALAR TAMAMLANACAK

Bugün İstanbul'un Beyoğlu İlçesi Okmeydanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikiği  Bakanımız Murat Kurum  burada önemli açıklamalarda bulundu. İlk kuraların 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde başlatılacağını belirten Bakan Kurum, "Bununla beraber Güneydoğu anadolu  Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz. Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ'mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek." dedi.