Erzurum

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış ve kar geliyor!

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış ve kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, bugün Türkiye'nin kuzeyi, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli kıyıları, İstanbul’un kuzeybatısı, Çanakkale’nin iç, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri, Çankırı, Siirt, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Karadeniz'de şiddetli sağanak uyarısı

Bugün öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışın Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, heyelan, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. 

Mevsimin ilk kar yağışı bekleniyor

Bu gece, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde bölgesel yağışlar bekleniyor.