Tarih: 16.09.2024 16:05

ÇAT BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ'A SORUYORUZ?

Facebook Twitter Linked-in

"Dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılandığı iddia edilen Şerafettin Yüzüak isimli şahıs Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın Belediye'de işe aldığı Şerafettin Yüzüak mı?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra vatandaşlarımızı fazlasıyla rahatsız eden bir konu üzerine Gazetemize ulaşan Çat ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın haklı seslenişlerini dile getirmek istedik.

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisi Çat Belediye Başkan Adayı olan Şerafettin Yüzüak isimli şahsın Çat Belediye Başkanlığına seçilen Arif Hikmet Kılıç tarafından Belediye'de işe alındığını biliyoruz. (Kendisini hangi maharetinden dolayı işe aldığını, Ne İş Yaptığını, rütbesini, mertebesini bilmesek de en azından son zamanlarda Başkan Arif Hikmet Kılıç'ın İlçe de bulunmadığı zamanlar Belediyeye gelen misafirleri ağırlama ve uğurlama törenlerinde ön sıralarda görüyoruz.) En son geçtiğimiz hafta terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin bir kaç elemanının Çat Belediyesini ziyaretleri sonrasında uğurlama yaparken görmüştük. Beyefendi'nin Terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin temsilcilerinin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyet ilçe halkı tarafından günlerdir konuşulanlar arasında…

 

 

   

Neyse konumuz bu değil. 

Dönelim Konumuza, İşe alan maharetini de bilir….

Seçimlerden önce isim vermeden AK Partilileri eleştiren ve kendisine ‘çekil’ diye baskı geldiğini öne süren Yeniden Refah Partisi Çat Belediye Başkan Adayı Şerafettin Yüzüak, hatırlayacak olursanız katıldığı bir sosyal medya yayınında CHP’yi de hedef alarak, “Gençlerimiz AK Parti’ye olan tepkiden ateist oluyor ve CHP’ye sol partilere yöneliyor” sözleriyle eleştirmiş ve tepki çekmişti. 

Gazetemize ulaşarak seslerini duyurmaya çalışan Çat ilçemizde yaşayan vatandaşlar, 2021 yılına ait bazı gazetelerde ismine rastladıkları ve hakkında "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılandığı iddia edilen Şerafettin Yüzüak isimli bir şahsın Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın Belediye'de işe aldığı söylenilen Şerafettin Yüzüak ile aynı kişi olup olmadığının araştırılması gerektiğini söylediler.

31 Mart yerel seçimleri öncesi kendisini seçmenlerine tanıtan YRP Çat Belediye Başkan Adayı Şerafettin Yüzüak'ın (şu ifadelerle;) İstanbul'da çeşitli belediyelerde Fen İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü, atanmış encümen üyeliği görevlerinde bulunduğu ifadelerini kullandığını hatırlatan vatandaşlar, Arnavutköy Taşoluk'taki S.S. Marmara Tankçıları Yapı Kooperatifi üyelerinin şikayetleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı incelemelerde bulunmuş, savcılık da dava açmıştı. Kooperatifin yapı ruhsatında ortak alan olarak geçen bodrum kattaki sığınak ve depoları meskene çevirip satan kooperatif başkanı Mehmet Şencer ile bunu onaylayan Eski Belde Belediyesinin Fen İşleri Müdürü Şerafettin Yüzüak, "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

Mahkeme heyeti, her ne kadar resmi belgede sahtecilik suçundan Şerafettin Yüzüak'ın görevi kötüye kullanma, Mehmet Şencer'in de görevi kötüye kullanmayı azmettirme suçlarını işlediğini belirtti. Fakat 2008'de yaşanan olayın üzerinden 12 yıl geçmesi sebebiyle zamanaşımı süresi dolduğundan, bu suç bakımından davanın düşmesine karar verildi.

Bu haberi okuyan Çatlı vatandaşlar, Çat Belediye Başkanlığına seçilen Arif Hikmet Kılıç'ın konuyla ilgili detaylı bir araştırma yaparak Şerafettin Yüzüak isimli şahsın iş aktini devam ettirip ettirmeyeceğini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini savundular.

Belki de isim benzerliğidir. 

2008 yılında Arnavutköy'de gerçekleşen olay da Eski Belde Belediyesinin Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak mahkeme heyeti tarafından suçu işlediği tespit edilen  Fakat 2008'de yaşanan olayın üzerinden 12 yıl geçmesi sebebiyle zaman aşımı süresi dolduğundan, bu suç bakımından davasının düşmesine karar verilen Eski Belde Belediyesinin Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan Şerafettin Yüzüak isimli şahıs ile YRP Çat Belediye Başkan Adayı Şerafettin Yüzüak'ın aynı kişiler olup olmadığını bilmiyoruz. 

Şayet aynı kişiler ise; Arif Hikmet Kılıç'ın bu kararını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini, Şerafettin Yüzüak isimli şahsı hemen, şimdi, derhal, acilen, ivedilikle ve derekap Belediyeden uzaklaştırması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, Eğer aynı kişiler değil de isim benzerliği ise; Bu durumu başta Çat halkına bizzat kendisi izah ederek hem kendisini hem de Çat'ta yaşayan vatandaşların çeşitli dedikodulara mahal vermemeleri adına bir açıklama yapması gerektiğini savundular.

İŞTE KAMUOYU TARAFINDAN SIKÇA DİLE GETİRİLEN VE ELDEN ELE DOLAŞAN O HABERİN LİNKLERİ:

https://emlakkulisi.com.tr/arnavutkoyde-siginagi-daireye-ceviren-kooperatif-baskanina-hapis-cezasi/659596

https://www.sabah.com.tr/yasam/siginak-ve-depolari-daireye-ceviren-kooperatif-baskanina-ceza-7-yil-35-ay-hapis-5303644

https://ankahaber.net/haber/detay/sikay

HABER KAYNAĞI;HABER 25 GAZETESİ ENDER YÜNCÜ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —