Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada polis memurları İlker Pehlivan, Turgut Külünk ve Yasin Koçyiğit şehit oldu. Saatler süren çatışmanın ardından operasyonun gerçekleştirildiği 2 katlı müstakil ev ilk kez görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre, daha önce suç kaydı bulunan bir terörist hakkında alınan ihbar üzerine polis ekipleri söz konusu adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında evin ikinci katından polis ekiplerine ateş açılmasıyla çatışma çıktı. Gece saat 02.00 sıralarında başlayan çatışma uzun süre devam etti.
Çatışma sonucunda 3 polis memuru şehit olurken, bir bekçi ve 8 polis memuru yaralandı. Yaralıların hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
HÜCRE EVİ AİLE EVİ GİBİ GÖSTERİLDİ
Yapılan incelemelerde, evde 6 DEAŞ’lı teröristin bulunduğu, yanlarında ise 5 kadın ve 6 çocuğun yaşadığı belirlendi. Teröristlerin bu yolla çevreye “aile evi” izlenimi vermeye çalıştıkları tespit edildi. Hücre evinin, yerleşimin henüz tam olarak tamamlanmadığı bir bölgede bulunmasının da bilinçli bir tercih olduğu değerlendiriliyor.
ÇATIŞMANIN İZLERİ NET ŞEKİLDE GÖRÜLDÜ
Operasyonun ardından evde yapılan incelemelerde, çatışma sırasında çıkan yangının izleri ile bina cephesinde çok sayıda mermi izi dikkat çekti. Çatışmanın şiddeti, yapının dış cephesinde oluşan hasarla net şekilde gözlemlendi.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Polis ekipleri, bölgede başka hücre evlerinin bulunma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca, olay sırasında kaçmış olabilecek bir terörist ihtimaline karşı arama ve araştırma çalışmaları da sürdürülüyor.
Mavi Yıldırım