Erzurum

Ereğli Erzurumlar Derneği Filistin’e yardım kampanyası kermesinde stant açtı.

Ereğli Erzurumlar Derneği  Filistin’e yardım kampanyası kermesinde stant açtı.

Uğurlu Camii yanında bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı içerisinde Konya Ereğli Erzurumlular Derneği tarafından açılan cağ kebabı standı gelirleri Filistin’e bağışlayacak.

Konya Ereğli Erzurumlular Derneği Başkanı Sadrettin Kaya konuşmasında; Dünyanın bir çok yerinde yaşanan  sıkıntılar felaketler var. Şuan yaşanan Filistin gerçeği var oradaki mağdurlar için Erzurumlular Derneği olarak bizde depremlerde,afetlerde Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk olmayada devam edeceğiz şimdi de  sessiz kalamazdık, burada cağ kebap yaptık gelirinin tamamını bağışlayacağız.

Başkan Kaya;

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Yeni bir dünya, adaletli bir küresel sistem perspektifiyle çalışıyoruz. ‘Dünya beşten büyüktür’ iradesini yüksek sesle bulunduğumuz coğrafyadan gücümüz ölçüsünde küçük ölçekte büyütmeye çalışıyoruz. Mazlumun, mahzunun, yoksulun yanında olmanın bilinci içinde hareket etmek zorundayız. Mazlumun da zalimin de dinine, kavmine, mezhebine bakmayız. Hak neyse onu haykırır, hakkaniyeti teslim etmenin çabası içinde oluruz. İnanç dünyamızı muhkem tutmak zorunda olduğumuz kadar, bilimde, felsefede, ekonomide, teknolojide, edebiyatta, sanatta da güçlü olmamız, bu alanları domine etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde verili dünyanın terminolojisi üzerinden ideolojik operasyonlara maruz kalmaya, değerlerimizin,geleneğimizin,göreneğimizin,örfümüzün ve adetlerimizin törpülenmesini çaresizce seyretmeye mahkum olacağız” diye konuştu.

7/24 CANLI YAYINLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN