Tarih: 17.03.2025 12:21

HANİ TÜRKİYE KAZANACAKTI

Facebook Twitter Linked-in

HANİ TÜRKİYE KAZANACAKTI?

Olmadı İmamoğlu; bizi ayrıştırmak sana hiç yakışmadı.

Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum-Amed spor maçı öncesinde yaptığı ‘’AMED SPORA BAŞARILAR DİLİYORUM. SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM'' diyerek Erzurum sporu yok sayması son derece talihsiz bir açıklamadır ve  Erzurum halkına ve dadaşların onuruna açıkça yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

 Türkiye siyasetinde özellikle son yıllarda dikkat çeken isimlerden biri haline gelen, merkezci ve kucaklayıcı siyaset anlayışıyla  CHP içinde  kapsayıcı ve uzlaşmacı bir dili benimseyen bir liderdin. Siyasi kampanyalarında sert kutuplaştırıcı söylemler yerine, "herkesi kucaklayan" bir yaklaşım sergileyerek farklı kesimlerden oy almayı başarmış biriyken ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinde "İstanbul ittifakı" söylemiyle partiler üstü bir politika yürütmüşken, Popülist ve halkla iç içe bir imajı benimsemişken,saha çalışmaları ve halkla birebir iletişime önem veren bir lider profili çizmişken, sık sık halkın içinde olman, esnaf ziyaretleri yapman ve sosyal medya aracılığıyla doğrudan seçmenle etkileşimde bulunmanız sizi popülist liderler sınıfına yaklaştırmışken, ancak, klasik anlamda radikal bir popülist olmaktan çok "ılımlı halkçı" bir söylem benimsemişken CHP içinde daha yenilikçi ve değişimci bir kanadı temsil ederken böyle talihsiz bir ötekileştirme vurgusunu nasıl yaptınız anlaşılır gibi değil.

Bir siyasetçi, hele ki Cumhurbaşkanlığına aday olmayı hayal eden biri ve Erzurum da bir ivme yakalayarak debisini yükseltmişken böylesine ayrıştırıcı ve nefret dolu bir tutum sergileyemez! Tarihin her döneminde Türkiye ye kale olmuş bu şehri görmemezlikten gelemez.

Erzurum, bu ülkenin kadim ve tarihi şehirlerinden biridir ve asla ötekileştirilmeyi, küçümsenmeyi kabul etmez edemez!

Amed spor hayranlığından mı ötekileştirdin

 Oy kaygısından mı ayrıştırdın

Yoksa daha önce Erzurum’a yaptığın ziyarette birkaç kendini bilmezin yaptığı taşkınlığı Erzurum halkına mı  fatura ettin  açıkçası çözemedim. 

Ama sebep ne olursa olsun çok büyük ayıp ettin.

Kimse Erzurum’u ve dadaşları hiçe sayarak siyaset yapamaz! Sayın İl başkanı, bunu cumhurbaşkanı adayına bi zahmet anlat.

Bilmezmisiniz? Erzurum halkı, bu saygısız  yaklaşımı asla unutmaz, affetmez ve sandıkta bunun bedelini en ağır şekilde ödetir size!

Erzurum CHP İl Başkanı Serhat Can Eş derhal harekete geç ve İmamoğlu’nun bu büyük hatasını telafi etmek için somut adımlar at.

Aksi takdirde, Erzurum’daki CHP teşkilatının Erzurum halkı nezdinde hiçbir kıymeti kalmayacak; Erzurum, kendisine yapılan bu açık saygısızlığı sineye çekmeyecek. CHP Erzurum il teşkilatını kökünden kazıyıp çöp kutusuna atacak.

Bu yanlışı örtmek, geçiştirmek veya görmezden gelmek asla mümkün değildir!

Erzurum CHP İl Teşkilatı olarak bu büyük hataya karşı net, kararlı ve sert bir duruş sergilemek zorundasınız. Benden söylemesi.

LEYLA TILDIZ ATAHAN

552 658 42 62

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —